5 Langbloeiende heesters

 

Heesters vormen de groene structuur van je tuin. Daarnaast kunnen ze prachtig bloeien.

Omdat je nu eenmaal beperkt de ruimte hebt in je stadstuin, wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van die bloei.

 

Kies bijvoorbeeld een van deze 5 heesters die lekker lang bloeien:

 

Buddleja daviddii (vlinderstruik)

Mooie struik met trosvormige bloemen, die bloeit van juni tot september. In de vroeg lente wordt een Buddleja het beste teruggesnoeid tot 30/50cm boven de grond. Zo blijft de struik mooi vol en wordt deze niet te hoog. Trekt bijzonder veel vlinders en bijen aan.

 

Hibiscus syriacus (altheastruik)

Hibiscus is een plantgroep met grote tropisch uitziende bloeien. De Hibiscus syriacus is de enige soort die in ons klimaat winterhard is. Deze soort heeft iets minder grote bloemen dan de tropische soortgenoten, maar nog steeds zijn ze opvallend aanwezig. Is er in blauw/paars, wit, roze, en paars/rood. Bloeit van juni tot ver in september.

 

 

 

Blauwe hortensia - zure grond

Hydrangea macrophylla (boerenhortensia)

De hortensia kennen we allemaal. Deze prachtige grote bloemkoppen zijn een indrukwekkende verschijning in je tuin. Bloeit op oud hout (dus let op bij het snoeien). Staat graag in de (half)schaduw. Boerenhortensia’s zijn er in heel veel kleuren. De blauwe kleur ontstaat alleen als de zuurgraad van de grond voldoende is. Bloeit van juli tot september. De uitgebloeide bloemkoppen behouden sierwaarde in de winter!

 

 

Hydrangea paniculata (pluimhortensia)

Een andere hortensia is de pluimhortensia of schapenkop hortensia. Deze kan meer zon verdragen. Wordt in de lente tot op 30cm teruggesnoeid. De kleuren zijn wit, roze, of groen. Bloeit van juni tot ver in september. Ook voor deze hortensia’s geldt dat de uitgebloeide pluimen sierwaarde behouden in de winter.

 

 

Rosa “The Fairy”

The Fairy is een bodembedekkende struikroos (max 50cm hoog) die uitbundig roze bloeit. Staat graag in de zon (of eventueel in halfschaduw). Bloeit van juni tot oktober.

 

 

Geef een reactie